09126991646

مشاوره رایگان

درز انقطاع

فهرست مطالب

درز انقطاع

صنعت ساختمان یکی از صنایعی است که همواره در حال پیشرفت می‌باشد. در این صنعت، برای افزایش مقاومت ساختمان‌ها استانداردهای خاصی وجود دارد. استاندارد 2800 در زمینه درز انقطاع می‌باشد. ساختمان‌هایی که در مجاور هم ساخته می‌شوند نباید به هم بچسبد. برای جلوگیری از صدمات ناشی از زلزله، دو ساختمان در مجاور هم، به یک اندازه استاندارد باید از هم فاصله داشته باشند. به این فاصله بین دو ساختمان، درز انقطاع گفته می‌شود که قصد داریم در این مقاله به بررسی این موضوع بپردازیم، دلیل وجود آن را شرح دهیم و هم چنین دلایل و نحوه پوشاندن آن را بررسی نماییم. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

 

درز انقطلاع بین دو ساختمان محلی برای تجمع حیوانات موزی و پرندگان می گردد. این مسئله علاوه بر اینکه آسایش و راحتی ساکنین را بر هم می زند از لحاظ بهداشتی نیز مشکلاتی ایجاد می نماید. یکی از خدمت شرکت کار در ارتفاع کهکشان کامبادن، پوشاندن درز انقطاع بین دو ساختمان می باشد. راپلکاران ما با طناب و بدون داربست، کیپ کردن درز انقطاع را در کمترین زمان ممکن و با کیفیت بالایی انجام می دهند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09126991646 تماس گرفته و سوالات خود را از کارشناسان ما بپرسید.

قیمت ورق گالوانیزه

درز انقطاع ساختمان چیست

با توجه به جنس، جرم و سختی مصالح به کار رفته در ساختمان‌ها، هر سازه‌ای در زمان زلزله رفتار متفاوتی از خود بروز می‌دهد. اگر ساختمان‌ها به هم چسبیده باشند و یا فاصله کافی و استاندارد نداشته باشند، در زمان زلزله بر اثر ارتعاش و تکان‌های مختلف، می‌توانند به هم نزدیک شده و برخورد نمایند. برخورد دو ساختمان مجاور به یکدیگر می‌‌تواند خسارات سنگینی برای مالکین در بر داشته باشد. بنابراین برای جلوگیری از بروز این مشکلات در زمان ساخت هر ساختمان، برای آن باید درز انقطاع براساس استاندارد 2800 محاسبه شده و در نظر گرفته شود. هر چه ارتفاع ساختمان بیشتر باشد، درز انقطاع آن نیز بیشتر خواهد بود.

علاوه بر دلیل بالا، دلایل دیگری برای در نظر گرفتن درز انقطاع وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

  • بروز انبساط و انقباض در سازه‌های مختلف به دلیل تغییر دمای محیط.
  • جنس متفاوت مصالح به کار رفته در ساختمان‌ها.
  • همسطح نبودن دو سازه مجاور هم.
  • حرکت بناها و سازه‌های مختلف.
  • فشار وارده به سازه از سمت نیروی جاذبه زمین.

علت پوشاندن درز انقطاع ساختمان

طبق مقررات ملی ساختمان، تمامی سازندگان انواع ساختمان‌ها موظف هستند که درز انقطاع را بپوشانند. پوششی که برای این بخش از ساختمان به کار می‌رود باید به گونه‌ای باشد که در زمان وقوع زلزله، مقاومتی از خود نشان ندهد و به راحتی شکسته یا خراب شود. دلیل این عمل این است که پوشش این بخش از ساختمان نباید باری روی ساختمان کناری بیاندازد و باعث صدمه به آن نشود. بنابراین معمولا این قسمت از ساختمان یا با فوم پر می‌گردد یا به وسیله توری پوشیده می‌شود و در آخر برای اینکه نما ساختمان حفظ شود، روی آن را با یک لایه سیمان می‌پوشانند.

 

👨🏻‍🏭 یک مطلب در مورد شستشوی نما بخوانید. 👨🏻‍🏭

 

دلیل دیگر این کار این است که از ورود حیواناتی مثل گربه، موش و پرندگان جلوگیری شود. وجود این حیوانات علاوه بر ایجاد سر و صدا، آلودگی به همراه دارد که برای سلامتی ساکنین ساختمان خطرناک است. در بسیاری از موارد سازندگان ساختمان، پس از پایان کار و برداشتن داربست، درز انقطاع را نمی‌پوشانند. برپایی دوباره داربست هزینه زیادی برای مالکین ساختمان در پی دارد. بهترین، سرعت‌ترین و ارزان‌ترین روش پوشاندن این بخش از ساختمان، پس از پایان ساخت و ساز، روش کار با طناب است. برای انجام این کار از مصالح مختلفی استفاده می‌شود که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

 

درز انقطاع
درز انقطاع

 

ورق گالوانیزه

اگر برای گرفتن پایان کار یک ساختمان از طرف شهرداری با مشکل مواجه هستید و باید درز انقطاع را بپوشانید، استفاده از ورق گالوانیزه یک روش سریع و مورد تایید شهرداری است. وزن این ورق‌ها بسیار کم است و به راحتی می‌توان با آنها کار کرد. با وجود سبکی و انعطاف بالا، این نوع از ورق‌های گالوانیزه در برابر عوامل جوی مقاومت بالایی دارند و برای این کار بسیار مناسب هستند. ورق‌ها در دو مدل ساده و رنگ شده در بازار وجود دارند.ورق‌هایی با رنگ‌های کوره‌ای (سفید، مشکی و قرمز) در بازار موجود است اما اگر رنگ دیگری مدنظر دارید می‌توانید به کارخانه سازنده سفارش دهید.

روش دیگر این است که روی ورق گالوانیزه ساده را با رنگ روغنی پوشانید. روش کار به این صورت است که ابتدا عرض درز انقطاع و ارتفاع ساختمان، اندازه گرفته می‌شود. سپس ورقه‌ها با پیچ رولپلاک و واشر به دیوار متصل می‌گردد. فاصله پیچ‌ها باید از هم حدود 1 متر باشد تا در زمان وقوع طوفان و باد، ورقه‌ها تکان نخورند و ایجاد سر و صدا نکنند. اگر دو ساختمان مجاور، هم‌سطح نباشند، باید یک سمت ورقه خم شود تا بتوان به هر دو دیوار پیچ نمود.

 

🏢 در مورد عایق کاری نما بخوانید. 🏢

 

توری و یونولیت

در برخی از موارد برای پر کردن درز انقطاع از یونولیت استفاده می‌شود. یونولیت پس از مدتی دچار ریزش می‌شود. استفاده از توری مرغی برای بستن نماهای پشتی ساختمان که دید ندارند، مناسب است. توری برای جلوگیری از ورود پرندگان مناسب است. همان‌طور که در بالا نیز ذکر شد، پس از پوشاندن فاصله بین دو ساختمان مجاور هم بوسیله توری، برای اینکه نمای ساختمان، ظاهری زشت و زننده نداشته باشد، روی آن را با یک لایه سیمان می‌پوشانند.

سخن پایانی

در مقررات ملی ساختمان گفته شده است که دو ساختمان مجاور هم، نباید به یکدیگر بچسبند و برای جلوگیری از صدمات ناشی از زلزله و لرزش‌های دو سازه، باید از هم فاصله داشته باشند. این فاصله درز انقطاع نام دارد. این بخش از ساختمان باید با مصالح مختلف پوشانده شود تا از ورود حیوانات و ایجاد سر و صدا و آلودگی، جلوگیری شود. انجام این کار توسط مهندسین شرکت‌های کار با طناب، به سرعت و با کمترین هزینه قابل انجام است.

پوشاندن درز انقطاع بین دو ساختمان با استفاده از طناب بدون داربست یک کار تخصصی می باشد که باید توسط راپلکاران باتجربه انجام شود. تکنیسین های کار در ارتفاع با طناب و بدون برپایی داربست قادر هستند تا کیپ کردن درز انقطاع ساختمان را در زمانی کوتاه و با کیفیت بالا انجام دهند. این روش علاوه بر اینکه از ایمنی بالایی برای مهندسین طنابکار برخوردار است، هیچ مزاحمتی برای ساکنین و عابرین نیز به وجود نخواهد آورد.

 

👇🏻جهت ارتباط با مهندسین شرکت کار در ارتفاع کهکشان کامبادن و دریافت مشاوره تخصصی رایگان، کافی است روی شماره زیر کلیک کنید.👇🏻

📞09126991646📞

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

2 دیدگاه دربارهٔ «درز انقطاع»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

منو